Scheepjes Stonewashed | Crochet in Nantes, France

Working on a crochet scarf in Nantes

by Esther | Happy in Red

I simply love to crochet when I am travelling. And when I went off to Nantes, France, it was no different. I do feel very privileged when I am perched on a sofa overlooking a beautiful city, whilst sipping coffee, crochet on lap. Don’t think for a moment that I don’t realise that many people can’t afford this. I do. But somehow I hope that through my photos, you’re able to travel with me a little.

Wat hou ik toch van haken als ik reis. Dus toen ik mijn koffer pakken naar Nantes in Frankrijk, moest er ook een haakwerk mee. Ik voel me echt een bofkont als ik in een leuk appartement, met mooi uitzicht zit te haken en af en toe een slok koffie neem. Natuurlijk ben ik me ervan bewust dat dit voor niet iedereen is neergelegd, maar ik hoop dat je het leuk vindt om door mijn plaatjes een beetje met me mee te reizen.

This artiacle is written in English | Dit artikel is geschreven in het Nederlands

During my trip, I worked on my brand new crochet scarf in Scheepjes Stonewashed XL. This yarn is absolutely lovely and warm, perfect for a winter project. As you can see, I am working on an infinity scarf and I absolutely love it so far. Once it’s finished, I am thinking about adding a fun edge. So I will keep you posted.

Scheepjes Stonewashed | Crochet in Nantes, France

Tijdens mijn reis naar Frankrijk, werkte ik aan mijn nieuwe sjaal. Ik gebruik Scheepjes Stonewashed XL voor mijn patroon. Dit garen is lekker dik, warm en heel zacht. Perfect voor de winter. Het wordt een cirkelsjaal en tot nu toe gaat het precies zoals ik hoop. Als ik dit deel af heb, ga ik denk ik nog een leuke rand toevoegen, ik houd je op de hoogte. 

About Nantes, France

If you look at the postcard, you see something rather spectacular. Because on an island in the Loire river, mechanical animals live in Nantes, France. It’s called Les Machines de L’Île, the machines of the island. All in honour of writer Jules Verne who was Nantes-born and raised. It is said that he overlooked the river and made up his stories right then and there. The mechanical animals, that can walk and move like real animals, are designed and built in his honour. I’ve travelled all over the world and to this day, it’s one of the most spectacular things I’ve ever seen.

Als je een blik op de postkaart werpt, zie je best iets bijzonders. Op een eilandje midden in de Loire wonen namelijk een heleboel mechanische dieren. Op Les Machines de L’Île woont een enorme mechanische olifant, die rondloopt, met zijn oren flappert en zelfs water spuit. Maar er wandelen en vliegen nog veel meer mechanische beesten rond. Deze attractie is gemaakt ter ere van Jules Verne, die uit Nantes komt en op deze plek naar de rivier en de schepen uit alle windstreken keek en zo zijn ideeën kreeg voor zijn verhalen. Ik reis veel en heb een heleboel mogen zien en dit is, tot op de dag van vandaag, nog steeds één van mijn favoriete plekken in Europa. 

Nantes, France | Nantes, Frankrijk

Nantes, France | Nantes, Frankrijk Nantes, France | Nantes, Frankrijk

Nantes, France | Nantes, Frankrijk Nantes, France | Nantes, Frankrijk Nantes, France | Nantes, Frankrijk

Lees meer over Nantes, Frankrijk

You may also like

Leave a Comment

Happy in Red uses cookies to ensure the best experience on this website. If you continue to use this site it is assumed that you are happy with it. But you can opt-out if you wish. Accept Read More