Vintage grocery bags, handmade grovery bags | Happy in Red

Vintage grocery bags

by Esther | Happy in Red

For a while now there’s a bag living in my Big Bag (you know, the bag that comes to work with me and has my entire life stuffed into it). This smaller bag is there with a purpose. I want to be able to take it out whenever I’m in a shop, so I don’t have to take a plastic bag. Plastic bags are driving my crazy and they’re bad for the environment. That’s why I made a bunch of vintage grocery bags. They’re fun to look at, and you will help and save the planet.

This article is written in English | Dit artikel is geschreven in het Nederlands
Er woont al een tijdje een kleine tas in mijn werktas. Mijn werktas, je weet wel. Die tas waar mijn hele leven in lijkt te zitten en die overal mee naartoe gaat. Reden waarom ik nu een klein tasje bij me draag? Omdat ik helemaal gek word van alle plastic tasjes. Dus als ik ga winkelen, bedank ik vriendelijk voor een tasje en pak ik nu mijn eigen tasje uit mijn tas. Daarom maakte ik een kleine verzameling vintage boodschappentasjes. Ze zijn leuk om naar te kijken en beter voor het milieu.

Vintage grocery bags, handmade bags | Happy in Red Vintage grocery bags, handmade bags | Happy in Red

I am saying goodbye to all the plastic bags in our house. I used to recycle all these plastic bags into garbage bags. But seriously. How many garbage bags does a person need? And besides that, there’s better alternative these days for plastic garbage bags. So, I’m reusing my shopping bag. Might as well take something nice, right? Do you like my vintage grocery bags?

Al tijden werd ik helemaal gek van alle plastic tasjes bij ons in huis. We kregen ze overal bij. Ik deed mijn best om ze nog zo goed mogelijk te gebruiken en niet weg te gooien. Door ze bijvoorbeeld te gebruiken als vuilniszakken. Maar echt, hoeveel vuilniszakken heeft een mens nodig? En daarvoor zijn ook milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Daarom belsoot ik: geen plastic tasjes meer, liever een herbruikbare boodschappentas. En deze tasjes zijn leuk hè. 

Vintage grocery bags, handmade bags | Happy in Red

Vintage grocery bags

And of course, I don’t need an excuse to dig into my piles of fabric and start sewing a vintage grocery bag or two, but for this particular project, I thought vintage fabric was especially in order. I mean, vintage fabrics have proven that they can stand the test of time and I think these fabrics were just made to become vintage grocery bags, they look so joyful. Take a look in my Etsy shop to see which bags I now have available. Have a look at other handmade bags I’ve made. 

Natuurlijk had ik geen excuus nodig om mijn stoffenverzameling in te duiken en aan de slag te gaan. Maar bij het kiezen van stoffen heb ik net even wat beter nagedacht. Ik heb juist gekozen voor vintage stoffen. Deze hebben bewezen dat ze de tand des tijds wel doorstaan. En daarom zijn ze nog eens extra duurzaam. Een geweldige, en vrolijke, keuze voor deze tasjes. Bekijk in my Etsy winkel welke tasjes ik nu voor je heb. Bekijk meer genaaide tassen.

Vintage grocery bags
Save on Pinterest

Vintage grocery bags, handmade bags | Happy in Red

You may also like

6 comments

Jill April 12, 2020 - 3:55 pm

Lovely bags as always Esther! I make my own shopping bags too – and always make sure to have one in my handbag when I go out!

Reply
Denise April 12, 2020 - 3:55 pm

Your bags are wonderful so bright and cheery.

Reply
Cassandra April 12, 2020 - 3:56 pm

Oh wow! your bags are gorgeous!! I just love anything created from vintage fabrics.

Reply
Koralee April 12, 2020 - 3:57 pm

Oh my goodness your bags are adorable! I am so loving the blue one, Happy creating.

Reply
Janina April 12, 2020 - 4:06 pm

Hier ook een ‘plastic tasjes vermijder’, probeer er zo min mogelijk aan te nemen en loop ook rond met mijn zelfgemaakte shoptasjes en dat bevalt prima. We zijn goed bezig,

Reply
Angelique April 12, 2020 - 4:07 pm

Tasjes die echt bij jou passen. Ik gebruik mijn stoffen mega shoppers ook dagelijks, ze zijn ook zoveel sterker dan plastic tasjes. En een klein nylon gevalletje zit in mijn schoudertas, just in case… Ik ben vóór!

Reply

Leave a Comment

Happy in Red uses cookies to ensure the best experience on this website. If you continue to use this site it is assumed that you are happy with it. But you can opt-out if you wish. Accept Read More