WIP alpaca | Happy in Red

Trusting the process

by Esther | Happy in Red

When I was working in the corporate world, way back when, I had to sit through many corporate training sessions. They were all about team building, time management, change management and all sorts of nonsense really. There was also one about trusting the process. It came down to the fact that you have to go through different phases if you want to see a positive result. I know now that trusting the process is sometimes exactly what you have to do when crocheting. (And in case you’re wondering, I quit that job after a year… it drove me mad).

Toen ik een blauwe maandag in het bedrijfsleven werkte, heb ik heel wat bedrijfstrainingen moeten uitzitten. Over teambuilding, time management, verandermanagement en nog veel meer trainingen en sessies die allemaal fraai bedachte Engelse namen droegen. Er zat er eentje bij die ‘Trust the process’ heette, ofwel: het vertrouwen in het proces. Het draaide erom dat je nu eenmaal door een aantal fases heen moet om een positief resultaat te bereiken. Ik ben er nu wel achter dat het bij het haken soms ook om het proces draait en dat je daar maar in moet vertrouwen. Oh, en die baan? Daar gaf ik na een jaar de brui aan. 

This article is written in English | Dit artikel is geschreven in het Nederlands

I found out that the stitch pattern I was going to use for my new Alpaca Rhythm shawl absolutely didn’t work. I tried maybe three or four different variations, but the yarn did the pattern no justice. Actually, this was all rather upsetting as I had planning to make a very specific looking shawl out of this yarn that I absolutely love. Scheepjes Alpaca Rhythm is made from 80% alpaca and 20% wool, and it’s absolutely gorgeous. Warm and soft. But no matter what I tried, the stitch I had in mind wasn’t doing it. So, was I going to order a different yarn or would I change my mind about the pattern? After moping around for a couple of days, I decided on the latter.

WIP alpaca | Happy in Red

Ik kwam erachter dat het patroon dat ik in gedachte had voor mijn nieuwe Alpaca Rhythm omslagdoek he-le-maal niet zou werken. Het zag er eigenlijk niet uit. Ik gebruikte verschillende variaties, maar de steken die ik had bedacht kwamen helemaal niet zo goed uit in dit garen. Stiekem heb ik hier toch wel stevig van gebaald, want ik liep al zo lang met dit idee rond. Bovendien vind ik Scheepjes Alpaca Rhythm echt heel mooi garen. Het bestaat voor 80% uit alpaca en voor 20% uit wol en het is zo zacht. Maar hoe ik het ook draaide of keren, mijn bedachte patroon ging het niet worden. Ik moest kiezen: of nieuw garen bestellen, of een ander patroon bedenken. En na lang wikken en wegen, en een paar dagen mopperen, besloot ik om voor dat laatste te kiezen. 

What I did know was that the yarn I’ve chosen looks particularly well when using small and delicate stitches. So, I decided to go for a lacey, zigzag type stitch. And three rows in, I immediately noticed that this pattern was working. What a relieve! There is one downside om making projects delicate stitches, however. They take a while. I was hoping to finish this shawl somewhere next week, but I’m pretty sure I won’t make it. What I do know is that I trusted the process. It’s okay sometimes when things don’t go as you had planned, as you’ll end up with something that will be maybe even nicer.

WIP alpaca | Happy in Red

Eén ding wist ik echt zeker. Het garen dat ik heb gekozen doet het goed met fijne steken en opengewerkte patronen. Daar had ik al ervaring mee. Vandaar dat ik nu met een kant-achtig zigzag patroontje bezig ben. En na dre touren zag ik het al meteen: dit werkt dus wel. Wat een opluchting, zeg. Er is wel een nadeel aan werken met fijne steekjes: je werkt niet zo snel als je zou willen. Ik had zo gehoopt mijn sjaal volgende week ergens af te hebben, maar zo te zien gaat het wel wat langer duren. Wat ik wel weet is dat ik inderdaad op het proces heb vetrouwd. Het is oké als dingen soms niet lopen zoals je wilt en dat je van je idee moet afstappen. Want soms kom je met iets op de proppen dat nog veel mooier is. 

You may also like

2 comments

Ilse February 14, 2021 - 12:53 pm

Mooi proces beschrijf je. En inderdaad na hobbels wordt het vaak alleen maar beter of mooier of je komt er sterker uit. Ik vind het een heel mooi effect geven… fijntjes, open, lief. Ben benieuwd hoe het verder wordt!

Reply
Marijke March 8, 2021 - 3:50 pm

Dat is herkenbaar. Bij mij moest het ook liefst gelijk lukken. Ging dat een keer anders, dan had ik gelijk het gevoel dat ik niks kan. Maar het proces is minstens zo belangrijk en zelfs als het een keer mislukt, hoort dat erbij. Ik vond dat een ontdekking, toen ik dat eens las een aantal jaren geleden las. Geen idee meer waar, maar ik heb er mijn voordeel mee gedaan. Groetjes, Marijke

Reply

Leave a Comment

Happy in Red uses cookies to ensure the best experience on this website. If you continue to use this site it is assumed that you are happy with it. But you can opt-out if you wish. Accept Read More