Scheepjes Stonewashed XL | Happy in Red

Time for something new

by Esther | Happy in Red

Normally, I am one to hook prepared. I have (the right amount) of yarn, I have a pattern in mind and I know exactly what it is that I will be making. But with this new crochet project, it’s still all a bit vague and up in the air. I kind of have an idea of what I’ll be making, have no idea about the pattern yet and I am not sure if I have enough yarn for this project. How refreshing.

Meestal ga ik met een vastomlijnd plan aan de slag. Dan ligt de (juiste hoeveelheid) wol klaar, heb ik een patroon in mijn hoofd en weet ik precies wat ik ga maken. Maar bij dit nieuwe haakproject heb ik gewoon een beetje een vaag idee van wat ik zal gaan doen, en weet ik eigenlijk ook helemaal niet of ik er wel voldoende wol voor in huis heb. Verfrissend wel.

This article is written in English | Dit artikel is geschreven in het Nederlands

What I do know, is what I will be making: a hot water bottle cosy. I have a flannel one (and made a free sewing pattern for it. But now it seems like a good plan to crochet one, as I think warming my feet to something woolly is quite the plan now it’s getting colder. There are many (free) crochet patterns for a hot water bottle cosy, but none of them really spoke to me, so that’s why I’ll be making a pattern up myself. What I also know is that I’ll be using Scheepjes Stonewashed XL for my new crochet project, as it’s bulky and soft I think it is the perfect yarn for a hot water bottle cosy. Next week my project will hopefully be well underway, so why don’t you come and see what I’ve been up to.

Scheepjes Stonewashed XL: shop the yarn

Scheepjes Stonewashed XL is available in some amazing colours, available at:

Scheepjes Stonewashed XL | Happy in Red

Scheepjes Stonewashed XL, where to buy Scheepjes Stonewashed XL | Happy in Red Scheepjes Stonewashed XL, where to buy Scheepjes Stonewashed XL | Happy in Red

Ik weet in ieder geval al wel wat ik ga maken. Een kruikenzak namelijk. Ik heb al een flanellen exemplaar (en maakte daar ooit een gratis naaipatroon voor), maar het leek me nu wel leuk om er een te haken. Omdat het me zo fijn lijkt om, tijdens koude nachten, mijn voeten tegen iets wolligs aan te leggen. Ik heb heel wat patronen online bekeken, maar zag niets dat ik echt geweldig vond, daarom ga ik zelf een patroon verzinnen. Ook weet ik dat ik de kruikenzak met Scheepjes Stonewashed XL ga haken, omdat dit garen zo lekker dik, zacht en bulky is. Volgende week ben ik vast al een heel eind op weg en laat ik zien hoe het ermee staat. Kom je dan kijken?

Scheepjes Stonewashed XL kopen?

Scheepjes Stonewashed XL is verkrijgbaar in een aantal heel fijne kleuren. Je koopt het bijvoorbeeld bij:

I’ve made this with Scheepjes Stonewashed XL

More about this project

You may also like

4 comments

Mieke December 14, 2020 - 5:26 pm

Oh, dat zal lekker warm worden.

Reply
Annemarie December 14, 2020 - 5:27 pm

Je hebt me nieuwsgierig gemaakt, dus ja, ik kom zeker kijken. Mooie wol trouwens.

Reply
Sandra December 14, 2020 - 5:28 pm

Lijkt me super leuk, ik ben benieuwd!

Reply
Jos December 14, 2020 - 5:28 pm

Ik ben benieuwd…je houdt het nog even spannend.

Reply

Leave a Comment

Happy in Red uses cookies to ensure the best experience on this website. If you continue to use this site it is assumed that you are happy with it. But you can opt-out if you wish. Accept Read More