Crochet granny square blanket, crochet blanket by Happy in Red

A surprise granny square blanket

by Esther | Happy in Red

Do you guys like surprises? I don’t, to be honest. Well yeah, the small cute surprises. Sure. I love it when the husbear comes home with flowers for me and every year I am very curious to see what Sinterklaas puts in my shoe. But big, life-changing surprises. Nah, I don’t like them too much. That’s why making a surprise granny square blanket for someone pretty much made my dry heave.

This article is written in English | Dit artikel is geschreven in het Nederlands
Houden jullie van verrassingen? Ik niet, om heel eerlijk te zijn. Ja, tuurlijk. De leuke kleine verrassinkjes wel. Helemaal super als mijn lief onverwacht thuis komt met een bos bloemen en altijd spannend om te zien wat Sinterklaas in mijn schoen poneert. Maar grote verrassingen, die behoorlijk wat impact kunnen hebben op je leven, daar ben ik dus niet zo van.

Crochet granny square blanket | Happy in Red

You can call it insecurity, or maybe it’s because I am such a control freak (yeah… that’s it, ha), but I guess that when you’re chaotic like me, you need to be able to trust on some things never to change. Simple as that. But when something huge, beyond my power, changes, I am pretty shaken up and it can take months before I am back to my normal comfy self.

Je mag het onzekerheid noemen, of misschien ben ik wel een enorme control freak (haha, yeah right), maar iemand die zo chaotisch is als ik, heeft op sommige punten gewoon houvast nodig. Simpel gezegd. Dus als er dan eens wat groots verandert, waar ik geen grip op heb, dan ben ik van slag en kan het maanden duren voordat ik weer een beetje op gang ben.

Granny square blanket, rainbow colours | Happy in Red

That’s why I felt a little unsettled to make this surprise granny square blanket. It’s on its way to England, but the receiver has no idea it’s coming her way. A friend of her contacted me as she is expecting a baby and she thought a handmade crochet blanket would be a good idea. But that’s all the info I got. I don’t know what the nursery looks like, nor if the baby is going to be a boy or a girl. Normally I really need things like that to hold on to. So, this felt like ‘crocheting in the dark’ a little.

Daarom vond ik het best een beetje raar en eng om deze granny square deken te maken. Het is op dit moment op weg naar Engeland, maar de ontvangster weet van niets. Haar vriendin benaderde me, want de vriendin is in verwachting en het leek haar een leuk cadeau. Maar meer info, die kreeg ik niet. Ik weet niet hoe de babykamer eruit ziet en ook niet of het een jongen of een meisje wordt. Meestal houd ik me daar toch wel een beetje aan vast. Oei. Een soort ‘haken in het donker’.

Granny square blanket, rainbow colours | Happy in Red

Surprise granny square blanket: in rainbow colours

That’s why I chose to make surprise granny square blanket with rainbow colours. I had to play it safe, I guess. And how doesn’t like rainbow colours! And the edging is very unisex, yellow and green. It looks pretty happy to me. I’ve made this blanket using Scheepjes Colour Crafter, which is available in tons of colours, so a rainbow is easy to pick from this yarn. The surprise granny square blanket is made from 30 granny squares, all 6 rounds each. Take a look at all my crochet blankets.

Omdat ik dus niet precies wist waar ik aan toe was, koos ik heel veel kleurtjes voor de deken. En zo ontstond een echte regenboog deken. Met een randje in wit, groen en geel. Ik haakte met hel hele zachte Scheepjes Colour Crafter, een fijn garen dat in meer dan honderd kleuren beschikbaar is. Dus daar kies je gemakkelijk een regenboog uit. Deze granny square deken bestaat uit 30 granny squares, die uit elk 6 touren bestaan. Bekijk ook al mijn andere gehaakte dekens.

Blankets by Happy in Red

Surprise granny square blanket
Save on Pinterest

Crochet granny square blanket | Happy in Red

You may also like

6 comments

Lien April 13, 2020 - 4:06 pm

Wie is daar nu niet blij mee? Wat lief dat je zoiets moois (uren werk neem ik aan!!) weggeeft!

Reply
Paula April 13, 2020 - 4:07 pm

Ik hou ook niet van verrassingen. Een keer hebben ze dat bij mijn verjaardag gedaan. Ik dacht dat we naar de film gingen, was er een surpriseparty georganiseerd. Hellup. Niet leuk. Eerlijk… ik baalde dat we niet naar de film gingen, daar had ik me op verheugd. Kleine dingen net zoals jij leuk, maar iets anders… nee. Haken zonder info ook niks voor mij, maar hij is prachtig geworden. Je mag er trots op zijn. Superleuk. Ik ben benieuwd naar de reacties! Lieve groet Paula

Reply
Fan April 13, 2020 - 4:08 pm

Ik denk dat de jonge moeder hier heel erg blij mee is!!!
Prachtig geworden.

Reply
Evelien April 13, 2020 - 4:09 pm

Dat is inderdaad een lastige opdracht. Maar ik denk dat je niet bang hoeft te zijn dat het niet in de smaak valt, wat een leuk dekentje zeg!

Reply
Eva April 13, 2020 - 4:10 pm

Ik zou er dolblij mee zijn, het ziet er super uit!

Reply
Anita April 13, 2020 - 4:11 pm

Nou, ik denk niet dat je bang hoeft te zijn dat dit dekentje niet bij de babykamer past, want het is supermooi met al die kleurtjes. Echt heel lief! Bovendien zal het ook nog eens lekker warm zijn, dus is het niet eens aan de kamer alleen gebonden, maar voelt ie zich vast overal thuis, bij de baby en mama…

Reply

Leave a Comment

Happy in Red uses cookies to ensure the best experience on this website. If you continue to use this site it is assumed that you are happy with it. But you can opt-out if you wish. Accept Read More