Scheepjes Organicon | Happy in Red

Something oh so sweet

by Esther | Happy in Red

Spring is here and I am loving it. The flowers, the first warm days of the year, pottering around in the garden, repotting the plants in my house. Spring really is all about new beginnings, this year more than ever so it seems. And this asks for some new crochet projects.

De lente komt eraan, en nu echt. En ik vind het heerlijk. De bloemen, de eerste warme dagen van het jaar, een beetje puinruimen in de tuin, mijn kamerplanten verpotten. De lente staat voor een nieuw begin en dit jaar voelt dat ook zo. En daarom ga ik ook wat nieuws haken.

This article is written in English | Dit artikel is geschreven in het Nederlands

Last year I had such fun crocheting my Afternoon at the Circus Blanket and crochet lovey using Scheepjes Organicon, that I decided to use this yarn once again. This yarn is 100% organic and vegan, with GOTS certification (Global Organic Textile Standard), which means that there was a minimal environmental impact in its production. You can read more about this on the Scheepjes website.

Afgelopen jaar heb ik zo veel plezier gehad om mijn Afternoon at the Circus Blanket en mijn gehaakte knuffeldoekje te maken met Scheepjes Organicon dat ik heb besloten om nu ook weer voor dit garen te kiezen. Scheepjes Organicon is 100% duurzaam en vegan. Het heeft een GOTS keurmerk (Global Organic Textile Standard). Dat wil zeggen dat het garen is gemaakt met een zo klein mogelijke CO2-voetafdruk. Je leest hier meer over op de Scheepjes website.

Scheepjes Organicon | Happy in Red

Scheepjes Organicon | Happy in Red

Buy Scheepjes Organicon

Scheepjes Organicon kopen

Scheepjes Organicon: eco friendly yarn, vegan yarn | Happy in Red

Last time I worked with Scheepjes Organicon I chose the bright range of colours, as I wanted to make some crochet projects that really popped. Now I have opted for the soft, smooth, powdry pastels. Normally, pastels make my dry heave. But let me tell you, the pastels of Organicon have turned me around completely. I think it’s the combination of the fibre (which grants a great stitch definition) as well as the pastel-rainbow-vibed it spreads.

De laatste keer dat ik met Scheepjes Organicon werkte, koos ik voor de fellere kleuren. Want de deken en het doekje die ik ermee maakte, moesten echt heel vrolijke projecten worden. Nu heb ik echter gekozen voor de zachte pasteltinten. Normaal ben ik dus écht niet van de pasteltinten, ik heb liever wat stoerders. Maar deze poederkleurtjes, oh wat zijn ze fijn. Ik denk dat het een combinatie is van het materiaal en de geweldige regenboog die deze pastelletjes samen vormen.

Scheepjes Organicon | Happy in Red

Scheepjes Organicon | Happy in Red

And as you can see, I have a specific project in mind (or rather, projects!) with this particular yarn. I am pretty sure that you can guess for what holiday I’ll be making something cute. Come and check this place out soon and I will bring you up to date.

Als je de foto’s zo bekijkt, denk ik dat je wel kunt raden voor welke vrije dagen ik een leuk haakproject (nee, haakprojecten!) ga maken. Ik ga (denk ik) wel iets heel schattigs maken, dat hoop ik tenminste. Kom snel weer eens kijken, dan laat ik je alvast een beetje meer zien.

You may also like

2 comments

mie March 31, 2022 - 12:23 pm

Wat ene lieve kleurtjes!

Reply
Ilse March 31, 2022 - 7:43 pm

Wat een lieve kleuren!
Lijkt me heel mooi garen om mee te werken.

Reply

Leave a Comment

Happy in Red uses cookies to ensure the best experience on this website. If you continue to use this site it is assumed that you are happy with it. But you can opt-out if you wish. Accept Read More