Schachenmayr Lova | Happy in Red

In Lova: crochet bobble stitch cowl

by Esther | Happy in Red

Confession: I’ve been wearing my new cowl for over a month now. I just didn’t get around to taking pictures yet. What can I say: I really didn’t feel like getting in front of the camera. But I do like this cowl a lot, especially because of the yarn. So here it is.

Stiekem heb ik hem al eenmaand aan, mijn nieuwe col. Het kwam er maar niet van om er foto’s van te maken, of ik had er geen zin in. Maar ik vind het garen zo leuk dat ik mijn nieuwe col toch even wilde laten zien.

This article is written in English | Dit artikel is geschreven in het Nederlands

Make the bobble stitch cowl

Maak deze gehaakte col

Schachenmayr Lova | Crochet cowl in Schachenmayr Lova

I crocheted this cowl using Schachenmayr Lova (no.83), that I bought in Valencia. It’s such a fun yarn, as it’s not really gradient, but it has these fun splotches every now and then. I like it. Since I only bought 3 balls I really had to think hard about what to make with this yarn. I decided on my good ol’ Bobble stitch infinity scarf (the pattern is free!). At first, I wanted to make this scarf as large as the one in the pattern, but after 10 rows I ran out of yarn. So that was a bit of a pathetic excuse for a scarf. I unravelled the whole bunch and decided on an infinity scarf half as wide (75 cm instead of 150 cm) and make a cowl instead. The cowl was finished when the yarn ran out (so I didn’t make an edging this time) and when I roll it up, it’s such a nice cowl to wear! I used hook 9 mm for this scarf.

Schachenmayr Lova | Crochet cowl in Schachenmayr Lova Schachenmayr Lova | Crochet cowl in Schachenmayr Lova

Ik haakte deze col met Schachenmayr Lova, een garen dat ik in Valencia kocht. Ik kocht er slechts 3 bollen van, dus ik moest even goed nadenken wat ik er überhaupt van kon maken. Al snel kwam ik uit bij mijn vertrouwdeBobble stitch scarf, die je in het rond haakt (het patroon is gratis). Ik probeerde de sjaal eerst net zo lang te krijgen in het patroon, maar al na 10 touren was mijn garen op. Een beetje sneue sjaal dus. Ik haalde de boel weer uit, maakte de sjaal 75 cm in plaats van 150 cm en besloot: het wordt een col. De col werd zo hoog als dat ik garen had (geen rand dit keer) en als ik hem een beetje omsla, heb ik nu een heerlijke col. Fijn! Ik gebruikte Schachenmayr Lova (nr83) echt een heel leuk garen, omdat het maar zo hier en daar een ander kleurtje heeft.

You may also like

4 comments

Petra October 18, 2020 - 12:18 pm

Wat een leuke sjaal/col en wat een supermooi garen!

Reply
Emily October 18, 2020 - 12:19 pm

Wat een leuke col sjaal. Super leuk garen. Ik koop ook geregeld wel eens garen op vakantie. Ik heb nog een bol super dun garen liggen om een kleedje van te haken en ik kocht op een rommelmarkt een my boshi pakket en haakte een muts ervan.

Reply
Albertje October 18, 2020 - 12:19 pm

Leuke col, altijd goed om te laten zien zo’n beauty.

Reply
Mirjam October 18, 2020 - 12:20 pm

Heerlijke sjaal is dit. Ik heb ‘m een paar maanden terug ook gehaakt (gewoon, volgens het patroon) en ook geen tijd gehad om foto’s te maken 🙂 Ik haakte hem in scheepjes stonewashed XL. Grijs met een rand van Red Jasper en in het midden ook een toer in deze kleur. Hij zit heerlijk.

Reply

Leave a Comment

Happy in Red uses cookies to ensure the best experience on this website. If you continue to use this site it is assumed that you are happy with it. But you can opt-out if you wish. Accept Read More