Rainbow ripple stitch blanket | Crochet blanket by Happy in Red

Rainbow ripple stitch blanket

by Esther | Happy in Red

A few years ago I made my first ripple stitch blanket and I was instantly in love. At the time I had just started my Etsy shop and I was a little nervous when I put it up for sale. But apparently there was a secret admirer and the blanket sold right away. Not from the buyer who was from England, but for her sister living in New Zealand. Flash forward a few years and the Kiwi sisters sent me an e-mail: could I crochet a blanket for her sister in England. How could I not cooperate! So with a very big smile on my face and started this rainbow ripple stitch blanket and the smile stayed on my way right until I finished it.

This artiacle is written in English | Dit artikel is geschreven in het Nederlands

Een paar jaar geleden maakte ik mijn eerste ripple stitch deken en ik was meteen verliefd. Destijds was ik net met mijn Etsy shop begonnen en een beetje vertwijfeld zette ik de deken te koop. Blijkbaar was er direct een fan, want de deken werd meteen gekocht! Niet voor de koopster uit Engeland zelf, maar voor haar zus die in Nieuw-Zeeland woont. En nu… mailde de zus uit Nieuw-Zeeland me, of ik een dekentje wilde haken voor zuslief in Engeland. Liefde op afstand, ik heb er een zwak voor. En dus sloeg ik met een brede glimlach aan de haak en die glimlach bleef tot ik de deken af had.

Rainbow ripple stitch blanket | Happy in Red

Crochet blankets by Happy in Red

Rainbow ripple stitch blanket

So, about this rainbow ripple stitch blanket. I always find it tough to pick colours for people I don’t know. Some people who order a blanket are very clear: only blues or anything but yellow. And some people trust my judgement completely. Now, I was asked to crochet with all kinds of colours, except white, brown and red. That was no problem, it just screamed rainbow to me! I took a dive into my cotton collection and dug up all colours suitable. The result: one festive looking rainbow ripple stitch blanket!

Rainbow ripple stitch blanket | Happy in Red Rainbow ripple stitch blanket | Happy in Red

Maar goed, terug naar de deken! Ik vind het altijd moeilijk om kleuren te kiezen voor mensen die ik helemaal niet ken. Sommige mensen die een deken bij mij bestellen zijn heel duidelijk: alleen maar blauw, of absoluut geen geel. En sommige mensen vinden alles prima. In dit geval was het lekker duidelijk: allerlei leuke kleuren, maar geen wit, bruin en rood. Ik dook in mijn voorraad en viste alle bolletjes eruit die aan de opdracht voldeden. Resultaat: een hele vrolijke deken.

Rainbow ripple stitch blanket: the colours

I chose to crochet double groups of colours and alternated those with stripes of cream and greens, so there is a certain continuity in the pattern. Anyway, I am more than happy with the result. Now, let’s get that postman working!

Rainbow ripple stitch blanket | Happy in Red Rainbow ripple stitch blanket | Happy in Red

Ik koos voor katoentjes. En ik maakte telkens dubbele kleurengroepen, afgewisseld met streepjes crème en groentinten, zodat er wel een bepaald kleurenpatroon ontstaan. Ik ben er in ieder geval blij mee… op dus post nu!

Crochet patterns: Ripple stitch blanket

Rainbow ripple stitch blanket
Share on Pinterest

Rainbow ripple stitch blanket | Happy in Red

You may also like

8 comments

Anita May 28, 2020 - 10:14 am

Wat een lief gebaar om zo’n prachtige deken te bestellen voor je zus. En dan ook nog eens vanaf de andere kant van de wereld. De kleuren vind ik weer sprekend, je hebt er een oog voor. Moooooi.

Reply
Hennie May 28, 2020 - 10:20 am

Super mooi!

Reply
Wendy May 28, 2020 - 10:21 am

it’s beautiful! Great colour choices!

Reply
Anco May 28, 2020 - 10:21 am

Mooi!

Reply
Einnah May 28, 2020 - 10:23 am

Je zal zo’n deken cadeau krijgen! Hele mooie kleuren.

Reply
Renée May 28, 2020 - 10:23 am

Leuk geworden zeg! Wat zal de gelukkige daar blij mee zijn.

Reply
Annelies May 28, 2020 - 10:24 am

Een hele mooie deken is dit!

Reply
Magda May 28, 2020 - 10:25 am

Oh, your ripples are always the best. Another winner!

Reply

Leave a Comment

Happy in Red uses cookies to ensure the best experience on this website. If you continue to use this site it is assumed that you are happy with it. But you can opt-out if you wish. Accept Read More