WIP cosy | Happy in Red

My cosy in progress

by Esther | Happy in Red

Last week I was telling you guys all about my new crochet project, a crochet hot water bottle cover. The only thing I knew for sure was the yarn I was going to use and that was it. Now, I have made some baby steps in the last few days, though I thought I’d show you all.

Vorige week vertelde ik jullie al over mijn nieuwe haakproject: een kruikenzak. Ik had alleen het garen uitgezocht, maar verder had ik nog geen idee. Inmiddels ben ik weer een aantal stappen verder (nou ja, kleine stapjes), maar ik vind het wel leuk om toch even wat te laten zien.

This article is written in English | Dit artikel is geschreven in het Nederlands

I am very fortunate to know (an ever-growing!) number of crocheters and knitters (and lóving that fact), and I can’t help but notice how different we are when starting a new project. I know a crocheter that crochets swatch after swatch before starting, and I know a crocheter that scribbles half a notebook full of ideas and notes, before casting on. Not me. I brood. And I brood. And then I brood some more.

Often without even looking at my hook and yarn (too much pressure). And then it just comes to me. I’ll think of a fun stitch and go: huh, this could work. Most of the time, it works too. And if it doesn’t, I will make sure it will work. Now, I am working with Scheepjes Stonewashed XL, in the colour no. 845 Blue Apetite, which I love. I’ve thought of a couple of stitches that will go well with the stitch you see in the pics. So, I will keep you all posted.

WIP Stonewashed XL | Happy in Red

WIP Stonewashed XL | Happy in Red

Nu ken ik inmiddels een enorm aantal haaksters en breisters (verheugend vind ik dat) en ik vind het altijd leuk om te zien hoe iedereen aan een nieuw project begint. Ik ken een haakster die heel veel verschillende proeflapjes maakt en ik ken er één die een half schriftje vol kladdert. Zo zit ik dus niet ik elkaar. Ik broed. En broed. En dan broed ik nog wat meer. Ik raak dan mijn haaknaald en wol niet eens aan, soms kan ik er niet eens naar kijken (te veel druk).

En dan, dan komt het ineens. Dan denk ik: oh, ik denk dat ik een paar leuke steken weet, eens kijken of dat werkt. En meestal, mééstal, werkt het dan ook (gek genoeg). Of ik zorg dat het werkt. Ik ben aan de slag gegaan met Scheepjes Stonewashed XL, in de kleur Blue Apatite. Naast het steekje wat je op de foto ziet, heb ik nog een paar steken bedacht die denk ik goed combineren. Ik houd jullie op de hoogte.

You may also like

3 comments

Jellina December 15, 2020 - 9:19 am

Ziet er mooi uit dit steekje, ben benieuwd naar het eindresultaat! Bij mij werkt het wisselend, maar dat broeden herken ik wel. Soms gepaard met (veel) hoofdpijn want poeh wat is dat soms moeizaam.

Reply
Manon December 15, 2020 - 9:20 am

Ik twijfel zelden bij een nieuw project, maar dat is niet zonder gevaar. Want voor je het weet zit je aan iets vast, dat minder geslaagd dreigt te gaan worden of veel meer werk dan je had verwacht. Dan is het lastig om niet vast aan iets volgend te gaan denken. Er komen zulke leuke projecten langs.

Maar ik ben nu aan een omslagdoek bezig , het wordt een kado, dus die moet af en er ligt nog een granny square deken, die blijkt niet helemaal mijn ding die hoeveelheid lapjes, toch wil ik door zetten. Want ik verwacht wel wat van het resultaat
Die kruikenzak ziet er wel gaaf uit, ben erg benieuwd.

Reply
Sandra December 15, 2020 - 9:21 am

Je patroon werkt fantastisch met deze mooie Stonewashed XL. Gave knopen ook! Ik bereid ook veeeeel in mijn hoofd voor. En dan ineens ‘moet’ ik wol kopen en wil ik SNEL aan de gang. Dan moet het uit mijn hoofd. Proeflapjes? Hmmmm… daar heb ik dan meestal geen zin in. En 9 van de 10 keer gaat dat (gelukkig) ook goed!

Reply

Leave a Comment

Happy in Red uses cookies to ensure the best experience on this website. If you continue to use this site it is assumed that you are happy with it. But you can opt-out if you wish. Accept Read More