Meer sjaals haken à la Sascha - Sascha Blase-Van Wagtendonk | Happy in Red

Meer sjaals haken à la Sascha

by Esther | Happy in Red

Als ik toch wel één zwakte heb dan is het toch wel gehaakte sjaals en zelf sjaals haken. De meeste sjaals die ik ooit haakte, heb ik nog steeds in de kast hangen én draag ik nog regelmatig. Er is maar een handjevol sjaals waar ik ooit afscheid van nam. En meer sjaals haken, dat kan wat mij betreft altijd. Dus toen ik het boek Meer sjaals haken à la Sascha in mijn handen kreeg, maakte mijn hart een klein sprongetje. Het is een plaatje.

Meer sjaals haken à la Sascha - Sascha Blase-Van Wagtendonk | Happy in Red

Kopen: Meer sjaals haken à la Sascha

Over Meer sjaals haken à la Sascha

‘Het haken van een sjaal heeft iets bijzonders. De herhalingen in het patroon hebben een rustgevende werking, die iedereen die weleens een sjaal heeft gehaakt, meteen zal herkennen’, vertelt Sascha. En inderdaad, dit is precies wat sjaals haken zo ontzettend fijn maakt. Dat, en het feit dat sjaals meestal zijn gemaakt van heel fijn garen. Je draagt een sjaal immers dichtbij je gezicht en daarvoor wil je wat zachts en wat goeds. Allemaal redenen waarom sjaals haken zo ontzettend fijn is.

Meer sjaals haken à la Sascha - Sascha Blase-Van Wagtendonk | Happy in Red Meer sjaals haken à la Sascha - Sascha Blase-Van Wagtendonk | Happy in Red

In Meer sjaals haken à la Sascha, wat de opvolger is van haar eerste boek Sjaals haken, vind je maar liefst 18 haakpatronen om de mooiste sjaals te haken. Ze hebben klinkende namen als Oosterse droom, Vlindervleugels en Dauwdruppel. Je maakt er zachte, luchtige sjaals mee. Dikke, warme sjaals voor de winter. En prachtige, stijlvolle sjaals die je me verloopgaren zoals Scheepjes Whirl kunt haken.

Meer sjaals haken à la Sascha - Sascha Blase-Van Wagtendonk | Happy in Red Meer sjaals haken à la Sascha - Sascha Blase-Van Wagtendonk | Happy in Red

Ik vind het maar moeilijk kiezen, maar ik denk dat het patroon Origami mijn favoriet is, gehaakt met Scheepjes Catona. Ook het patroon Paradijsvogel vind ik schitterend, een prachtig sierlijke sjaal die je kunt haken in Scheepjes Whirl of Durable Cosy.  De patronen in het boek zijn heel duidelijk beschreven én er staan (prachtige hand getekende!) haakschema’s bij elk patroon. Gemakkelijker kan bijna niet.

Meer sjaals haken à la Sascha - Sascha Blase-Van Wagtendonk | Happy in Red

Meer haakboeken op Happy in Red

Meer sjaals haken à la Sascha - Sascha Blase-Van Wagtendonk | Happy in Red

Haakpatronen sjaals op Happy in Red

You may also like

Leave a Comment

Happy in Red uses cookies to ensure the best experience on this website. If you continue to use this site it is assumed that you are happy with it. But you can opt-out if you wish. Accept Read More