Kabels haken, Leonie Schellingerhout | Happy in Red

Kabels haken

by Esther | Happy in Red

De komende maanden je hele huis pimpen met heerlijke kussens op de bank, een nieuwe plaid en wat leuke mandjes voor in de badkamer? Of misschien gewoon een fijne omslagdoek voor jezelf. Vandaag presenteert Leonie Schellingerhout, eigenaresse van Wolcafé in Schoonhoven, haar tweede boek ‘Kabels haken’. ‘Kabels haken is zo enorm verslavend, je kunt er eindeloos mee variëren’.

This article is in Dutch only

Kabels haken, Leonie Schellingerhout

Kabels haken, Leonie Schellingerhout | Happy in Red Kabels haken, Leonie Schellingerhout | Happy in Red

Voor mij is haken een manier om mijn hoofd helemaal leeg te maken’, vertelt Leonie. ‘Even nergens aan denken, lekker haken en een mooi patroon bedenken’. Ze kan haar creativiteit helemaal kwijt in haken en opende daarom een paar jaar terug haar Wolcafé in het prachtige plaatsje Schoonhoven. ‘Mijn oma heeft me leren haken en we spendeerden hele zomers met het maken van kleertjes voor mijn Barbiepop. Ik deed ook wel andere creatieve dingen, bijvoorbeeld met Fimo klein en kralen, maar kwam toch altijd weer terug bij wol, en haken. Toen mijn baan me niet langer beviel, droomde ik van een toekomst met wol. En zo startte ik Wolcafé.’

Veel enthousiaste haaksters kennen Leonie misschien al wel van haar boek Haken & Sfeer, een zomers haakboek met heel veel leuke haakpatronen voor buiten. ‘Op een beurs raakte ik in gesprek met een leverancier van espadrille zooltjes. Het idee om haakpakketjes mee te maken met gehaakte espadrilles was meteen geboren en de leverancier gaf aan dat hij een boek met patronen ook wel zag zitten. We bedachten welke espadrilles we konden gaan maken en in welk thema’s ze mooi zouden passen. En zo groeide het idee tot een boek met verschillende buitenthema’s, van strand en picknicken tot ’s avonds heerlijk op de bank met een een haakwerkje.’

Kabels haken, Leonie Schellingerhout | Happy in Red Kabels haken, Leonie Schellingerhout | Happy in Red

‘Kabels associeer ik met warme, winterse kleuren en stijlen’

Maar al tijdens het maken van het eerste boek, droomde Leonie van kabels haken. ‘Kabels associeer ik met warme, winterse kleuren en stijlen. Kabels haken is dus ook meer om binnen zijn gericht, dan Haken & Sfeer. Het was heerlijk om voor elk project een totaal andere sfeer te creëren. Alle kamers in huis komen aan bod, en je vindt kabels voor totaal andere projecten. Welk patroon ik het leukst vind uit het boek? Oei, moeilijk! Dan kies ik toch het badkamerthema, met de toilettasjes en de mandjes, alhoewel je die laatste in een andere kleur ook prima in een babykamer kwijt kunt.’

Meer leuke haakboeken op Happy in Red

You may also like

Leave a Comment

Happy in Red uses cookies to ensure the best experience on this website. If you continue to use this site it is assumed that you are happy with it. But you can opt-out if you wish. Accept Read More