Green crochet shawl | Happy in Red

Just so, so me

by Esther | Happy in Red

When I started this shawl I thought that I would be able to finish it in just two weeks and wear it all through winter. I can honestly say that I worked on it every free hour that I had to spare, but it took me weeks and weeks to finish. At some point, I thought it was never going to happen. But it did. And I am simply mesmerized by the results. I have created a shawl that is one hundred per cent me.

Toen ik met deze sjaal begon, dacht ik heel naïef dat ik hem wel in een week of twee kon maken. Ik heb er letterlijk elk vrij uurtje aan besteed, maar het heeft toch echt weken geduurd voordat hij af was. Op een gegeven moment werd ik er zelfs een beetje moedeloos van. Maar nu is de sjaal klaar en wat vind ik hem geweldig. Ik heb gewoon stiekem iets gemaakt wat helemaal bij me past.

This article is written in English | Dit artikel is geschreven in het Nederlands

Green crochet shawl | Happy in Red

This crochet shawl was made with alpaca yarn, Scheepjes Alpaca Rhythm. This yarn is a lovely lace weight yarn, made from 80% alpaca yarn and 20% extra fine wool. I don’t work with lace weight yarn a lot, but when I do I am always so stunned by the amazing fabric is created. I mean, this shawl is about 2 meters long, but I hardly notice it when I wear it. It’s so light. The only downside is that it doesn’t work up quite as fast, but your patience will be rewarded.

Deze gehaakte sjaal is gemaakt met Scheepjes Alpaca Rhythm. Een heel mooi kant garen, gemaakt van 80% alpaca garen en 20% extra fijne wol. Ik werk niet super vaak met zulk fijn garen, maar als ik het doe ben ik echt zo verrast. De stof die je creëert met dit garen is echt waanzinnig. Zo zacht en licht. Ik bedoel, deze sjaal is zo’n twee meter lang en ik heb het nauwelijks door als ik hem draag. Het haken mag dan niet zo snel gaan met dit garen, je geduld wordt wel beloond. 

Green shawl | Happy in Red

I absolutely loved the pattern for this shawl. Once I got the hang of it, it was lovely and repetitive. I will write up the pattern somewhere this week and I’ll see if I can also make a chart to go along with the pattern. So, if you check back again in a couple of days or in a week, I will have a free pattern ready for you.

Ik vond het een heerlijk patroon om te haken. Toen ik het eenmaal in de vingers had, bleek dat er een heel fijne herhaling in het patroon zat en kon ik er lekker bij relaxen. Ik ga het patroon uitschrijven en ik ga ook even kijken of ik er een haakschema bij kan maken, dat werkt soms fijner. Als je ergens in de komende dagen of volgende week weer even komt kijken, staat het gratis haakpatroon voor je klaar.

You may also like

7 comments

Christa March 28, 2021 - 6:16 pm

Zo mooi. Ik ben al zo lang op zoek naar een patroon voor lace garen. Ik kijk uit naar je patroon. Kan ik eindelijk mijn nooit garen gebruiken!!

Reply
Marja March 29, 2021 - 7:59 pm

Prachtig, het is echt een zomersjaal, ik ga vast een kleurtje uitzoeken! Groetjes Marja.

Reply
Emily March 30, 2021 - 9:29 am

Wat een prachtige zomersjaal. Echt schitterend. Kijk ontzettend uit naar het patroon.
Fijne dag. Lieve groetjes, Emily

Reply
Sandra April 2, 2021 - 3:12 pm

Wat fijn dat je het patroon gaat delen! Ik heb hier ook nog garen liggen (al jaren; ooit gekocht tijdens een vakantie) wat er heel geschikt voor zou zijn 🙂 Groetjes, Sandra

Reply
Esther | Happy in Red April 4, 2021 - 5:06 pm

Hallo Sandra, wat leuk! Het patroon vind je nu hier: https://happyinred.nl/crochet-lace-scarf-pattern/

Reply
Marie-Thérèse Heitlager April 2, 2021 - 7:22 pm

Prachtig!!! Het werk waard! Zie me al lopen met zo’n pracht exemplaar. Verheug me op het patroon..

Reply
Esther | Happy in Red April 4, 2021 - 5:06 pm

Hallo Marie-Thérèse, het patroon staat hier voor je klaar: https://happyinred.nl/crochet-lace-scarf-pattern/

Reply

Leave a Comment

Happy in Red uses cookies to ensure the best experience on this website. If you continue to use this site it is assumed that you are happy with it. But you can opt-out if you wish. Accept Read More