Joining flowers-in-squares as you go | Happy in Red

Joining flowers-in-squares as you go

by Esther | Happy in Red

The flowers became squares and the squares will be made into a blanket. Now, I don’t like sewing crochet squares up, as I tend to find it a little bit dishearting. I really prefer a join-as-you-go method. So that’s what I am doing to make my new crochet blanket.

This article is written in English | Dit artikel is geschreven in het Nederlands

De bloemetjes werden vierkanten en de vierkanten worden een deken. Ik vind het helemaal niet leuk om vierkantjes aan elkaar te naaien. Sterker nog, ik vind dat zelfs een beetje demotiverend. Ik haak vierkantjes liever tijdens het haken van de laatste tour aan elkaar, in het Engels heet dat de join-as-you-go methode. En daarvoor heb ik gekozen bij deze deken.

Turning flowers into squares

Turning crochet flowers into squares, now that was a bit of a challenge. But even though I am really bad at maths, I do know my crochet stitches. So after a few tries, I found a way to make a square from a crochet flower in a way that really looked good and which enabled me to join the squares as-you-go.

Joining flowers-in-squares as you go | Happy in Red

Van gehaakte bloemen vierkanten maken, is nog niet zo gemakkelijk. Maar ik mag dan niet goed zijn in wiskunden, mijn haaksteken ken ik. Dus na een paar pogingen, kwam ik met een vierkant op de proppen dat er goed uit ziet en dat je al hakende aan elkaar kan haken. 

Turning the squares into a blanket

So, now I am in the middle of the process of turning all the flowers into squares, into a blanket. I love the look of the blanket more and more as it grows. I am using Scheepjes Softfun, which is available at Scheepjes stockists all over the world. It’s a 60% cotton and 40% acrylic yarn and to me, it’s the perfect blanket yarn. And it comes in fun colours. My blanket will be done soon, so I hope you’ll come and see it.

Joining flowers-in-squares as you go | Happy in Red

Dus nu ben ik druk met eerste alle bloemetjes omtoveren naar vierkanten en die aan elkaar te haken, totdat ze een deken vormen. Ik ben, tot nu toe, helemaal in mijn nopjes met de voortgang. Ik haak met Scheepjes Softfun, verkrijgbaar bij Scheepjes verkooppunten, een perfect garen voor dekens wat mij betreft. Het is gemaakt van 60% katoen en 40% acryl. Zacht, maar ook heel sterk en licht. En er zijn genoeg leuke kleuren verkrijgbaar. Kom je weer even kijken als mijn gehaakte deken klaar is? 

You may also like

Leave a Comment

Happy in Red uses cookies to ensure the best experience on this website. If you continue to use this site it is assumed that you are happy with it. But you can opt-out if you wish. Accept Read More