Yellow to green | Happy in Red

From yellow to green to…

by Esther | Happy in Red

I simply love getting lost in a new project. When I think: I’ll do just one more round, okay I’ll do just one more square… and before I know it, it’s way past my bedtime. Do you have crochet projects like that? Well, I can honestly say that my new crochet blanket is something to get lost in.


This article is written in English | Dit artikel is geschreven in het Nederlands

Ik hou ervan om me helemaal in een haakproject te verliezen. Dat ik denk: goed, nog één tour, nou oké nog één vierkantje. En dat het dan ineens veel te laat is en ik weer veel te laat naar bed ga. Is het herkenbaar? Kun jij je zo in een haakproject verliezen? Ik kan me echt helemaal verliezen in mijn nieuwe gehaakte deken. Superfijn.

From yellow to green | Happy in Red

I started this blanket by using different shades of yellow and I am slowly moving towards greens. I’m using Scheepjes Metropolis, which is available in an amazing range of colours. And as always I am completely smitten by all the available greens. I love seeing this blanket transform. The colours are warm and the heathered effect of Metropolis gives the project a bit of a retro look, which I love. The method I’m using is a join-as-you-go crochet square, as I really can’t stand sewing squares together after they’re all finished.

Ik begon deze gehaakte deken met verschillende tinten geel en heb langzaam naar groen toegewerkt. Ik haak met Scheepjes Metropolis. Een ontzettend zacht garen dat in heel veel kleuren beschikbaar is. En, zoals altijd, ben ik als een blok gevallen voor alle verschillende tinten groen. Ik vind het geweldig om deze deken te zien groeien tot iets wat ik in mijn hoofd had. De kleuren zijn heel warm en het garen geeft de deken een toffe retro look. Ik haak de vierkantjes aan elkaar vast, omdat ik het echt niet uit kan staan om vierkantjes aan elkaar te naaien als ze allemaal klaar zijn. 

From yellow to green | Happy in Red

But the story doesn’t end with greens. I have another range of pretty colours ready to hook up! I had set myself a deadline to finish this blanket by next week. But with crocheting all the new squares, crocheting a border around the blanket, weaving in all those dreaded ends and wet blocking my blanket, I don’t think I’ll be ready next week.  But still I hope you’ll check in ever now and then to see what I’m up to. See you soon!

Maar deze deken eindigt niet met groentinten. Nee, ik heb nog veel meer mooie kleurtjes klaar liggen en ik kan niet wachten om de deken verder af te maken. Op de één of andere manier had ik mezelf opgelegd dat de deken volgende week echt klaar moest zijn. Maar heel eerlijk… ik heb nog veel vierkantjes te haken, en er komt nog een rand om deze deken heen. En daarna moeten die (stomme) eindjes nog weggewerkt worden en wil ik mijn deken nog wet blocken. Ofwel, dat gaat denk ik niet lukken in een week. Maar je weet nooit. Komen jullie binnenkort weer even kijken om te zien hoe ver ik ben? Leuk!

You may also like

Leave a Comment

Happy in Red uses cookies to ensure the best experience on this website. If you continue to use this site it is assumed that you are happy with it. But you can opt-out if you wish. Accept Read More