Crochet ripple blanket | Crochet ripple blanket by Happy in Red

The crazy story behind a crochet ripple blanket

by Esther | Happy in Red

The reason I have made this crochet ripple blanket is a bit on an odd one. For a friend in England, I made two granny square blankets. And four crochet pillowcases. It was so much work. The value of this parcel was huge. I sent it to my friend, paid extra for track and trace. And then… the parcel never arrived.

This article is written in English | Dit artikel is geschreven in het Nederlands

De reden dat ik deze gehaakte deken maakte, is wat vreemd. Voor een vriendin maakte ik twee granny square dekens. En vier gehaakte kussenhoezen. Dat was nogal een waardevol pakketje. Er was zo veel werk in gaan zitten. Ik betaalde PostNL een flinke som geld om het veilig te versturen. Maar je raadt het al. Het pakketje kwam nooit aan. 

Crochet ripple blanket | Crochet blanket by Happy in Red

A lost parcel

When I heard nothing from England, I didn’t think any of it really. I mean, not everyone who orders something from me keeps me informed. And that’s fine. So when my friend sent me a message that she hadn’t received the parcel after over three months, my inner alarm started to ring. We tried the track and trace code to see where the parcel went, but couldn’t find it. We had to consider the parcel to be lost. Oh, that broke my heart.

Crochet ripple blanket | Crochet blanket by Happy in Red Crochet ripple blanket | Crochet blanket by Happy in Red

Toen ik niets hoorde, dacht ik er in eerste instantie niet zo veel van. Niet iedereen die bij mij wat bestelt, laat wat van zich horen. Dat geeft op zich helemaal niets.  Maar toen mijn vriendin me liet weten na drie maanden nog niets te hebben ontvangen, gingen bij mij alle alarmbelle af. Via track & trace probeerden we het pakket op te sporen. Maar niets hoor. We konden het pakket als verloren beschouwen. Oh, ik werd er misselijk van. 

Crochet ripple blanket

Even though all of this wasn’t my fault, I felt terrible about it. I wanted to do something for my friend. So I decided to order some more Stylecraft Special DK and make her another blanket. Something that I could make and ship fast. And so, I made her this ripple stitch blanket.

Goed, het was mijn schuld niet. Maar ik voelde me er echt heel rot en schuldig om. Daarom besloot ik nog een hele doos Stylecraft Special DK te bestellen en een nieuwe deken te haken. Iets wat ik snel kon maken en opsturen. En zo werd deze golfjesdeken geboren. 

But then…

Just when I was halfway making this blanket, the mailman rang the doorbell and there it was. The box with the blankets and pillowcases! It had returned to me! I was so, incredibly happy to give my friend this news. I immediately decided to send her parcel again, but with a different carrier that offers extra insurance. And this ripple stitch blanket? That’s hers too, she’s waited long enough!

Crochet ripple blanket | Crochet blanket by Happy in Red

Juist toen ik halverwege deze deken was, stond de postbode op de stoep. Met een nog intacte doos, helemaal vol Nederlandse en Engelse stickers. Het pakket met de dekens en de kussenslopen was naar me teruggekomen. Gelukkig zeg! En ik was zo blij dat ik mijn vriendin kon vertellen dat haar pakker weer gewoon haar kan op kwam. En deze gehaakte deken? Die deed ik er gewoon bij. Ze heeft er lang genoeg op gewacht. 

Crochet blankets by Happy in Red

Gehaakte dekens door Happy in Red

Crochet ripple blanket
Save on Pinterest

Crochet ripple blanket | Crochet blanket by Happy in Red

You may also like

13 comments

Jeanet May 6, 2020 - 2:38 pm

Gelukkig terecht! Ik heb al zoveel pakjes verzonden, maar zelden verdwijnt iets écht spoorloos. Wel met regelmaat terug na rare, lange omzwervingen retour uit het buitenland (Frankrijk is ook hopeloos), maar of dat aan onze of de buitenlandse post ligt durf ik niet te zeggen. Je nieuwe deken is prachtig!

Reply
Angela May 6, 2020 - 2:40 pm

Ooh, een horror verhaal met gelukkig een happy ending! Ben eens een poncho kwijt geraakt. Al bij al duurde het maar twee dagen, track and trace aan dat het pakket bezorgd was maar klant had geen doos en geen briefje, bij het idee dat ik opnieuw moest beginnen, begonnen de tranen te prikken. Gelukkig was de poncho bezorgd bij de buren en lag het briefje onder de mat! prachtige deken heb je weer gemaakt!

Reply
Cristina May 6, 2020 - 2:41 pm

Oh, I’m so glad that the parcel was not lost! it would have been such a pity. Anyway, if it wasn’t thrown away, but rather stolen, by somebody, maybe those blankets would have been used by somebody else. Still a pity, but not a complete loss. Somebody else’s joy.

Reply
Vera May 6, 2020 - 2:42 pm

Oh wat een opluchting!!! Ik vind het ook elke keer weer spannend wanneer ik een pakketje of zelfs maar een kaartje o.i.d. verstuur… De kleurtjes van de deken die je nu nog hebt gemaakt, zijn wel echt heel mooi bij elkaar! Groetjes, Vera.

Reply
Annemiek May 6, 2020 - 2:42 pm

Wat een verhaal en wat een opluchting dat het pakket uiteindelijk toch weer terecht was!

Reply
Kristel May 6, 2020 - 2:43 pm

Meestal gaat het goed met de pakjesdiensten en de post maar ik heb toch ook al rare dingen meegemaakt en verloren enveloppen gehad, helaas niets aan te doen en gelukkig is het bij jou terecht gekomen. Prachtig deken weer in de maak!

Reply
Marjo May 6, 2020 - 2:43 pm

Bah wat frustrerend, maar gelukkig met een goed einde!

Reply
Sarah May 6, 2020 - 2:44 pm

So glad the story had a happy ending! I can’t imagine the thought of losing that much work in the mail. I’ve only ever lost bee blocks, and those are easily redone. It’s a gorgeous blanket though.

Reply
Corine May 6, 2020 - 2:45 pm

Ik voel helemaal met je mee, kreeg het al helemaal warm! Super fijn dat het pakket terecht is gekomen, een hele opluchting. Het is te dierbaar om zoiets kwijt te raken. Dat begrijp ik maar al te goed.

Reply
Marti May 6, 2020 - 2:46 pm

What a pretty blanket!

Reply
Vicky May 6, 2020 - 2:47 pm

I love this blanket. Me and my daughter were talking about the way you put together the colors, beautiful! I’m glad everything worked out.

Reply
Cherie May 6, 2020 - 2:47 pm

Such a beautiful blanket!! Love the colors scheme so much!

Reply
Shelly May 6, 2020 - 2:48 pm

Love this blanket!!! And soo glad you got it back!!

Reply

Leave a Comment

Happy in Red uses cookies to ensure the best experience on this website. If you continue to use this site it is assumed that you are happy with it. But you can opt-out if you wish. Accept Read More