Scheepjes Metropolis | Happy in Red

Crochet is the answer

by Esther | Happy in Red

The saying ‘No matter what the question is, the answer is crochet’ is to me now more accurate than ever. I am hardly on social media anymore, I find it all way too disturbing at the moment. And I just watch the eight o’clock news every evening to keep up to date. But still, the coronavirus and all the measures that have been taken are with me all the time and that’s a lot to take on, I find. Am I all too pleased that, as ever, crochet is the thing that soothes me at the moment.

This article is written in English | Dit artikel is geschreven in het Nederlands

Het gezegde ‘het maakt niet uit wat de vraag is, het antwoord is haken’ gaat hier de laatste anderhalve week wel erg op. Ik volg nog maar heel weinig social media (veel te onrustig) en kijk gewoon eens per dag ‘s avonds het journaal. Maar toch, het coronavirus en alle maatregelen die erbij komen kijken, laten me soms eindeloos malen. En dan is haken, net als altijd, de manier om het hoofd weer lekker rustig te krijgen.

WIP Happy in Red | Scheepjes Metropolis

WIP Happy in Red | Scheepjes Metropolis

And that’s why I’ve started a brand new project, and quite a large one too. It will allow me to keep on crocheting and crocheting, which is just what I need right now. I’m making a blanket, one that will be warm in winter and light and soft in spring. And I’ve picked a huge amount of gorgeous colours, as you can see. For my blanket, I’ve decided on Scheepjes Metropolis, which has amazing light and soft qualities. It also looks a little rustic, and that’s exactly the look I’m going for.

En daarom is het tijd voor een nieuw project en niet zo’n klein project ook! Lekker groot, lekker doorhaken. Precies zoals ik het graag heb. Ik ga aan de slag met een deken, die warm is in de winter en licht en zacht in het voorjaar. En daarvoor koos ik echt een heleboel fantastische kleurtjes. Ik ga mijn deken haken met Scheepjes Metrpolis. Dit garen is echt ontzettend lekker licht en zacht. Het ziet er ook een beetje rustiek uit en dat is nu precies waar ik naar op zoek was.

Scheepjes Metropolis | Happy in Red Scheepjes Metropolis | Happy in Red

With these photos, you’ve gotten a bit of a peek in my new home office. We’ve moved house last December and in our new place, I have my own office. This makes my life, under normal circumstances, much easier. And nope, it’s not a craft room nor a crochet haven. Most of the time I’m just writing in here. But, I do keep my yarn near as I have a large closet in my office holding all my yarn. And yes, that’s a pretty large closet. So while I’m working, I can keep an eye out on my collection of Metropolis balls. I’ve started my blanket and I’m making quite some progress. Will you come back soon and see how things are coming along?

Hebben jullie meteen een kleine blik te pakken in mijn nieuwe kantoor. Wij zijn namelijk eind vorig jaar verhuisd en in ons nieuwe huis heb ik kantoor aan huis. Dat maakt een heleboel echt zo veel gemakkelijker voor me. En nee, het is geen hobbykamer of haakkamer, hier wordt toch vooral heel veel geschreven. Maar ik heb hier wel een hele grote kast staan met al mijn wol erin. En ja, dat is best een grote kast! Dus terwijl ik werk, kijk ik uit op de bolletjes Metropolis. Inmiddels heb ik er goed de sokken in en haak ik lekker door. Kom je gauw kijken hoe het staat met mijn deken?

You may also like

Leave a Comment

Happy in Red uses cookies to ensure the best experience on this website. If you continue to use this site it is assumed that you are happy with it. But you can opt-out if you wish. Accept Read More