Scheepjes Mighty | Happy in Red

Crochet for those with light green thumbs

by Esther | Happy in Red

If you have green thumbs or are trying to create a bit of an urban jungle in your house, my new crochet project using Scheepjes Mighty might just be your thing.

Heb jij groene vingers? Of zou je graag groene vingers willen, omdat je je huis best graag zou willen omtoveren in een kleine jungle? Dan is mijn nieuwe haakproject met Scheepjes Mighty misschien echt wel wat voor jou.

This article is written in English | Dit artikel is geschreven in het Nederlands

A couple of weeks ago I started a brand new crochet project. It’s not a huge project by any means, but it requires me to count a lot. Which means, I can watch Netflix while I am crocheting. Isn’t that a big (first world…) problem! If anyone knows how to deal with that, do drop a comment below. But, all dribble aside, I am making some progress, so I thought I’d let you see what I am planning.

Een paar weken terug begon ik met een nieuw haakproject. Het is niet eens een enorm project, maar ik moet er behoorlijk wat bij tellen. En dat wil, in mijn geval, zeggen dat ik niet tegelijk televisie kan kijken en kan haken. Ja, eerste wereld problemen hoor. Maar ik vind dat dus heel stom. Als jullie weten hoe ik dat wel kan doen, laat het me gerust weten in een reactie! Dit gezegd hebbende, ben ik wel zo langzamerhand een beetje voort aan het maken. Dus ik dacht dat het leuk was om te vertellen wat ik van plan ben.

Monkey monstera (gatenplant) | Happy in Red Begonia maculata (stippenplant) | Happy in Red

When we moved house at the end of last year, I was more or less determined to make our new house a bit of an urban jungle. I have always loved plants or flowers, but the situation of our old apartment wasn’t too ideal and not many plants survived there. The light in our new place is a lot better and therefore, much more suitable for plants. I have bought many plants since we’ve moved and I’ve only just bought a monkey monstera and a begonia maculata (polka dot plant). I am not sure where I’ll put them just yet.

However, I am crocheting them baskets. The monkey monstera is quite small, so his basket is done. But the begonia maculata is very large, so this is taking me a bit longer. And since I’d like to show both baskets at the same time, you’ll have to wait a little longer for the reveal. What I can tell you is that Scheepjes Mighty is turning out to be a great yarn to make baskets and pots. The yarn is so strong, thanks to the percentage of jute used, and the stitch definition is so great that I can’t wait for both my baskets to be ready.

Monkey monstera | Happy in Red

Toen wij naar ons nieuwe huis verhuisde, grapte ik tegen mijn man dat ik er een punica oase van wilde maken. Met heel veel planten. Ons appartement was heel fijn, maar het licht was er niet optimaal. Daardoor gingen planten er eigenlijk nooit zo lang mee. In ons nieuwe huis is het licht directer en beter. Dat vinden de planten veel fijner. Ik heb heel veel nieuwe planten gekocht voor alle ruimtes in huis en ik vind het heerlijk. Ik heb dus pas een gatenplanet (monkey monstera) en zo’n fijne stippenplant (begonia maculata) gekocht en daar ben ik nu dus plantenpotten voor aan het haken.

De gatenplant is niet zo groot en dat mandje had ik dus zo af. Maar die stippenplant is echt een joekel, dus het haken van die mand duurt echt behoorlijk lang. En stiekem wil ik de mandjes pas laten zien als ze allebei klaar zijn. Dus, nog even geduld. Wat ik al wel kan vertellen, is dat Scheepjes Mighty (het garen dat ik heb gekozen) voor dit project echt geniaal is. Er zijn een flink percentage jute in dit garen en daardoor behouden de mandjes gewoon hun vorm. En je kunt de steken heel mooi zien. Daar houd ik altijd wel van. Ik kan in ieder geval niet wachten totdat beide plantenmandjes helemaal klaar zijn. 

You may also like

1 comment

Ilse September 26, 2020 - 3:40 pm

Reuze benieuwd naar je mandjes.
Het garen is geweldig mooi. Ga ik onthouden.
Hier ook meerdere gehaakte, gebreide en genaaide bloempotten in huis. Geeft zo’n leuke sfeer.

Reply

Leave a Comment

Happy in Red uses cookies to ensure the best experience on this website. If you continue to use this site it is assumed that you are happy with it. But you can opt-out if you wish. Accept Read More