Basic crochet hexagon blanket | Happy in Red

Basic (but sweet) crochet hexagon blanket

by Esther | Happy in Red

When I want to crochet, just for the heck of it, there are a couple of favorite patterns that I turn to. Patterns that don’t need a lot of my attention, mostly. Ripple blankets are a favorite. But since my own hexagon blanket, I am smitten with crocheting hexagons as well. That’s why I decided to pick some pretty, fresh colours and make a hexagon blanket.

Als ik gewoon even lekker voor de lol wil haken, heb ik zo mijn favorieten. Van die patronen waar ik niet al te hard bij op hoef te letten. Ripple stitch dekens zijn absoluut favoriet, maar sinds mijn zeshoekjes deken ben ik toch ook wel erg gek op zeshoekjes haken. Ik besloot daarom eens van fris gekleurde zeshoeken een deken te haken.

This article is written in English | Dit artikel is geschreven in het Nederlands

Basic crochet hexagon blanket | Happy in Red

The pattern

This time I didn’t use my own crochet hexagon blanket pattern or crochet lace hexagon blanket pattern to make this blanket, but I turned to the cute small hexagons of Cherry Heart, who’s taken the trouble to draw up pretty charts for both a whole and half a hexagon.

Het patroon

Dit keer koos ik niet voor mijn gehaakte zeshoekjes deken patroon of het lace hexagon blanket patroon, maar voor een eenvoudig haakpatroon voor zeshoekjes van Cherry Heart, die de moeite nam een haakdiagram te tekenen voor een hele en een halve zeshoek. In het boek Puur Haken staat ook een mooi patroon voor gehaakte zeshoekjes.

Basic crochet hexagon blanket | Happy in Red

Basic crochet hexagon blanket | Happy in Red

The colours & the yarn

The idea for this blanket came from a picture I spotted and instantly loved, on Instagram. It’s this picture by Knit Picks. It’s so happy, so light and so fresh. It just lifted my spirits instantly. Immediately I walked to my box of 4ply cottons (yes, I have an entire box), tipped it over and with my tablet on the floor I sought out the colours I needed. They match quite well, so it seems. I didn’t use just one brand, but many brands. All mercerized cotton, hooked with hook 4mm. To give you an idea, if you would like to make this blanket, Scheepjes Catona or Schachenmayr Catania basically have all the colours you’d need.

De kleuren & het garen

Het idee voor de kleuren kreeg ik op Instagram, toen ik deze foto zag van Knit Picks. Zo vrolijk, zo fleurig, zo zomers. Ik werd er meteen helemaal blij van. Ik liep meteen naar mijn enorme doos katoen (ja, ik heb daar een hele doos van), draaide hem om en zocht met mijn tablet en de foto naast me de bijpassende kleuren bij elkaar. En volgens mij ben ik daar wel in geslaagd. Ik gebruikt niet katoen van één enkel merk, maar van allerlei verschillende merken door elkaar. Ik haakte met naald 4 mm. Maar als je er zelf garen voor wilt kopen, vind je van Scheepjes Catona, Schachenmayr Catania of Durable Coral wel alle kleuren die je nodig hebt.

Photo by Knit Picks

Crochet colour inspiration | Happy in Red

More hexagon blankets on Happy in Red

Basic (but sweet) crochet hexagon blanket
Save on Pinterest

Basic crochet hexagon blanket | Happy in Red

 

You may also like

Leave a Comment

Happy in Red uses cookies to ensure the best experience on this website. If you continue to use this site it is assumed that you are happy with it. But you can opt-out if you wish. Accept Read More